Golden Touch


*1997

Import. Danmark

148 cm hög


Min och Gullans historia började sommaren 2013, 10e augusti för att vara exakt. Då styrde jag bilen mot Åkerberga i Stockholm för provridning. Det var i början av juli som jag bestämde mig för att inte längre ha kvar min gamla foderponny och på en gång började jag titta efter en ny, för utan häst skulle jag inte vara. 
Redan då såg jag Gullans annons och hon fångade min blick på en gång. Men hon var till salu och dessutom allt för dyr för att jag ens skulle våga fråga ägarna om ett foderavtal innan köp.

Några veckor gick och jag var på ett par provridningar. Men det var ingen som passade mig över huvud taget. Då, plötsligt, kom Gullan ut på annons igen, den här gången billigare. Tog modet till mig och mailade och de sa ja, du får komma och provrida. Hon var så fin och lugn då, verkligen en Linnea-ponny. Åkte dit två gånger till innan det var bestämt att vi skulle få hem henne för att rida i skogen och hoppa.
Sen var dagen här, då transporten rullade in på stallplanen och ut gick Gullan som om hon alltid bott där. Och sedan den dagen har hon varit min. 

För att beskriva Gullan, hur är hon då? Hon är, när hon vill, otroligt fin och stabil i dressyren och har en maffig och stor galopp, mer som en liten storhäst. När hon inte vill har man en del häst att arbeta med och övertala, men på senare tiden har det verkligen börjat lossna för oss och hon blir bara finare och finare. 

Som hopphäst är hon inte idealisk. Eller, i vissa avseenden är hon det, som att hon fixar alla avstånd själv och hoppar fina språng. Men man måste ha bjudning, annars tar det stopp. Inte på låga hinder, men ska man höja krävs en högre växel. Det är nytt för mig, att jag måste ha ett lite högre grundtempo. Men vi övar hela tiden och det blir bättre! Att hon aldrig sticker mot hindrena är väldigt viktigt för mig på grund av min hopprädsla. Hon är min terapi kan man säga.

Ute går det inte att rida ensam, och ibland är vissa saker lite läskiga. Men hon försöker aldrig slänga av mig, utan hon blir bara rädd på grund av sin egen osäkerhet. Då måste jag bara vara lugn och visa att inget är farligt. 
Tanken med Gullan är inte att tävla massor, men definitivt starta lite Pay and Jump och någon klubbtävling. När jag tar studenten är mitt mål att få ett jobb och sen köpa loss min prinsessa!

På bara 4 månader har hon tagit en stor del av mitt hjärta. Att ta en ny häst så fort var det bästa jag kunde gjort och det visar hon varje dag när jag kommer till stallet och hon gnäggar när jag kommer in genom dörren