Linnea

Jag heter Linnea, är 19 år och bor i Västerås. Går i trean på Rudbeckianska gymnasiet. 
Bor med mina föräldrar, två bröder och våra katter i ett hus utanför Västerås, i ett område som heter Irsta. 
På fritiden gillar jag att vara med vänner, lyssna på musik och shoppa. En annan stor del av mitt liv är hästarna. 
Sedan april 2013 är jag tillsammans med världens underbaraste kille, Rikard Holmgren. Trodde aldrig att man kunde bli så kär som jag är nu, men det kunde man tydligen 


Jag började rida när jag var 6 år gammal, på Hallsta ridskola. Jag följde med en killkompis som red där och sen började jag. Efter ca ett år tyckte mina föräldrar att det blev för jobbigt att köra fram och tillbaka, då det är ca 30 min mellan Hallsta och Västerås. Då fick jag börja på Hamre ridskola. Där red jag under många år tills min mamma en dag tyckte att vi behövde en förändring. Jag kom inte vidare och behövde utvecklas. 
Hösten 2006, om jag minns rätt, började jag på Myrby ponnyridskola. En mysig lite gård strax utanför Västerås med ca 12 ponnysar på ridskolan. Åren jag red där var mina bästa ridskoleår. Jag var med på tre underbara ridläger med en speciell ponny som jag gillade väldigt mycket. 
Han hette Musse och är en skimmel, C-ponny. Jag träffar honom fortfarande ibland, men han är ganska gammal nu, 24 om jag minns rätt och går inte med på så mycket lektioner. Hösten 2008 började jag rida privat för första gången, på en C-ponny som heter Cindy. Hon var pensionerad gymkhanaponny som gått SM och jag lärde mig massor av henne.
I februari 2009 var jag med om olycka då min armbåge hoppade ur led. Jag kunde inte rida på flera månader men till sommaren var jag igång igen. Jag var med på mitt sista ridläger på Myrby och red även en häst åt min voltigetränare. Nu är armbågen som gott som förut, förutom att jag inte kan sträcka helt på den. 
Började rida Cindy igen på hösten, men slutade och började rida i en hoppgrupp på Hamre. 
I juni 2010 blev jag medryttare på riktigt åt min tränares häst Maiga. Ett år senare bytte jag till min tränares andra häst Baron som jag tyvärr inte rider längre. Jag kände att jag ville göra mer i min ridning och det var då jag hittade Disco, en fjording som jag skulle få tävla med. När jag ridit honom i bara två veckor sa hans ägare att han skulle säljas, men att det skulle komma en annan ponny. Och det var så Iza kom in i mitt liv! 
Iza hade jag på foder under ett år, september 2012-2013 samma månad. För att veta med om min och Izas resa kan ni kolla in under hennes flik!
Från och med oktober 2013 kommer jag att ha ponnyn Golden Touch, Gullan, hos mig på foder. Vår resa kommer ni kunna följa framöver!

Första photoshooten med Iza!


Som jag nämde tidigare så har jag tränat voltige. Allt började när jag bara hade ridit på Hamre i ett år. Vi var på luciashow och jag såg några göra konster på en galopperande häst. Och då visste jag att det var voltige jag ville göra. Och så blev det. Under åren har jag tränat i lite olika lag, men det var inte förrän 2009 som jag verkligen började tävla på riktigt. För då bildades Lag Blå, ett satsande juniorlag. Tillsammans med det laget har jag tävlat tre SM och två NM. Medlemmarna har skiftat lite, men vi har alltid haft lika kul. Tillsammans har vi tagit två SM-silver och ett brons, ett NM-silver och ett NM-brons. 
Sen hösten 2011 har jag en paus då jag kände att jag behövde satsa på skolan och ägna mig åt annat än att träna. Men någon dag kommer jag börja igen!


Ett annat stort fritidsintresse som jag delar med min mamma är katter. Mamma är kattuppfödare av rasen brittisk korthår och vi åker ibland på utställning med våra katter. Någon dag ska jag starta min egen uppfödning, men det får vänta. 

Hoppas att jag har fått med allt som kan behövas veta om mig! Om det är något ni undrar så är det bara att kommentera en fråga :)